hosting menu left
hosting menu right

interior design logo

 


 

Udruženje građana Bordo prijatelji 1946 rijetko se osvrće na suđenje na fudbalskim utakmicama Premijer lige BiH ali, nakon lakrdije koju je u nedjeljnom derbiju priredio glavni sudija Edin Jakupović svojim tendencioznim suđenjem, prinuđeni smo da tražimo od Fudbalskog kluba Sarajevo da reaguje prema Fudbalskom/Nogometnom savezu BiH. Smatramo da predstavnici Bordo kluba trebaju tražiti da se sudiji Jakupoviću trajno zabrani suđenje na utakmicama FK Sarajevo, bilo na stadionu Asim Ferhatović Hase ili na gostujućim terenima. Neshvatljivo je da ljudi poput ovog nogometnog sudije, koji godinama nanose štetu FK Sarajevo a i razvoju fudbala u BiH i imidžu države, uopšte nose FIFA znak.

 

UG BP 1946 smatra da je uprava FK Sarajevo morala ranije reagirati i tražiti izuzeće sudije Jakupovića. Na taj način bi makar pokušali spriječiti očitu namjeru pojedinih krugova da i na ovaj način kreiraju tabelu Premijer lige BiH. Svjesni smo da posljednjih mjeseci traju kontinuirani pokušaji blaćenja Fudbalskog kluba Sarajevo i očekivali smo u energičnije reakcije predstavnika uprave FK Sarajevo u takvim situacjama ali su oni izostali.

 

Ovakvi propusti su vjerovatno dio razloga za nezadovoljstvo navijača Sarajeva. I članovi UG BP 1946 također nisu zadovoljni trenutnim 5. mjestom u PL BiH i porazom na derbiju ali isto tako smo svjesni i upozoravamo na sveprisutnu medijsku hajku koja je izgleda propratna pojava svake „krize“ u radu FK Sarajevo. Kao po nekom pravilu sve polazi sa foruma, prenosi se po društvenim mrežama i na kraju završi u medijima. Apelujemo na našu braću po bordo boji da ne budu dio ove sulude kampanje te da u ovom trenutku ne zaboravljaju bitnu činjenicu da je FK Sarajevo još uvijek u borbi za evropske nastupe. Vjerujemo kako je za sviju nas trenutno apsolutni prioritet i fokus da omogućmo mir treneru i igračima.

 

Napominjemo da mi sa velikom pažnjom pratimo dešavanja u i oko kluba. Potpuno razumijemo negodovanja i zahtjeve navijača sa koševskih tribina. Međutim ovome kao i svim dosadašnjim problemima pokušavamo prići „hladne glave“ a isključivo u interesu FK Sarajevo. Svoj sud o tekućoj sezoni, greškama u rukovođenju Klubom i načinima za prevazilaženje tih grešaka ćemo iznijeti koristeći svoje institucionalno pravo glasa u Skupštini, na predstojećem zasjedanju 10.6.2016. g. Kao i do sada, UG Bordo prijatelji 1946 će učiniti sve da FK Sarajevo izađe iz trenutne „krize“, na radost svih zaljubljenika u bordo boju.  

 

 


 


 
website hosting main area bottom