hosting menu left
hosting menu right

interior design logo

 


 

Udruženje građana Bordo Prijatelji 1946 ovim putem želi javno izraziti nezadovoljstvo raspletom na posljednjoj Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo, a prvenstveno načinom na koji je došlo do toliko očekivane i neophodne reorganizacije i restruktuiranja kluba.

Skupština je pokazala totalni nedostatak samokritičnosti vodećih ljudi našeg kluba, jer je u prvi plan isplivala borba za fotelje i položaje, uz svako odsustvo jasnih vizija i ideja napretka Kluba u svim segmentima.


Obzirom na skupštinske odluke, pravo investitora g. Sri Tan Vinsenta Tana i njegovih zastupnika na iste, koje ne sporimo, apsolutno je jasno da je do njih došlo slijedom prezentacije paušalnih i nedovoljno tačnih i preciznih informacija od strane direktora i predsednika Kluba, kao i drugih odgovornih, a što je bilo vidljivo iz friziranog i namjenski nepotpunog izvještaja predsjednika Upravnog odbora.


Neshvatljivo je da se u izvještaju spominju samo uspjesi iz prethodnih godina ali ne i analiza, niti problemi koji su doveli do totalnog rezultatskog neuspjeha u 2016. godini, koja je polučila unošenjem razdora među navijače, te neosvajanjem niti jednog trofeja i neostvarivanjem plasmana u evropska takmičenja.

Mišljenja smo da pojedinci u klubu obimno koriste privilegiju direktnog komuniciranja sa vlasnikom većinskih uloga, na taj način prezentirajući mu vlastitu istinu, što neminovno navodi njegovog predstavnika na pogrešne odluke. To je pogubna praksa sa kojom se mora prestati.


Potpuno je neshvatljivo zašto su pojedinci u ovoj situaciji prednost dali foteljama, a ne istini. No time su svjesno ili nesvjesno samo potvrdili da su navijači s pravom mjesecima ukazivali na brojna zastranjivanja u njihovom radu.


Dalje, udruženje Bordo Prijatelji 1946 u skladu sa zaključcima ranije analize, obavještava javnost da od 10.6.2016. godine i formalno članstvo u Udruženju prestaje da važi za  Dinu Selimovića, dok je Elvir Kantardžić samovoljno podnio ostavku u Udruženju po objavi analize.


Ovim putem pozivamo bivše članove Udruženja da još jednom pročitaju analizu podrobnije i u skladu sa svojom moralnom odgovornošću podnesu ostavke na pozicije u klubu i ne daju više doprinos u urušavanju sportskog i svakog drugog imidža kluba.

 

Fudbalskom klubu Sarajevo koji je naša, ali i svetinja hiljada navijača u ovome gradu i šire, želimo svaku sreću i uspjeh u radu. Istovremeno, kategorično ističemo da nismo zadovoljni kadrovima koji ga predstavljaju, jer na svaki način stavljaju svoje interese ispred klupskih, te nemaju viziju napretka kluba u svim segmentima postojanja pravog sportskog kolektiva. Najiskrenije se nadamo da Klub neće ispaštati radi evidentne pogrešne selekcije rukovodećih kadrova.

 

Ipak bez obzira na gore navedeno, čvrsto stojimo uz Fudbalski klub Sarejevo radom i željom za njegove stalne uspjehe i napredak, te još jednom poručujemo da ko god radi protiv interesa i na štetu Fudbalskog kluba Sarajevo ni pod kojim uslovima ne može imati našu podršku.

Udruženje Bordo prijatelji 1946

  

 

 


 


 
website hosting main area bottom