hosting menu left
hosting menu right

interior design logo

 


 

 

Infomacija da su pojedinci prijetili Nerminu Crnkiću i Edinu Rustemoviću, igračima Fudbalskog kluba Sarajevo, te da su uznemiravali njihove porodice, zahtijeva reakciju svakog normalnog čovjeka. Udruženje Bordo prijatelji 1946 osuđuje takvo ponašanje i traži da nadležne institucije zaštite igrače Sarajeva i da pronađu počinioce.

Dajemo apsolutnu podršku fudbalerima FK Sarajevo i smatramo da ništa ne može opravdati divljaštvo i agresiju prema čovjeku i njegovoj porodici. Šta više, tražimo da pronađu one koji su prijetili igračima i da počinioci budu kažnjeni.

Tražimo i od uprave FK Sarajevo da stane u odbranu ljudskih prava svojih igrača i da pokrene sve mehanizme da se odgovorni za nasilje otkriju i kazne.

Ukoliko izostane reakcija uprave kluba to bi moglo  poslati pogubnu poruku siledžijama da mogu nekažnjeno ugrožavati ljudske živote, te da su oni ti  koji će određivati odnose u Fudbalskom klubu Sarajevo.

Prošla su vremena kada su likovi sumnjive prošlosti smatrali kako su oni taj faktor koji će upravljati klubom. Smatramo da je Fudbalski klub Sarajevo institucija koja brine o svojim ljudima i koja se zalaže za najviše ljudske vrijednosti.

Također, očekujemo da profesionalnu odgovornost za neosvajanje Kupa BiH preuzmu oni koji su najodgovorniji, a to je stručni štab kluba. Niz loših odluka stručnog štaba je dovelo do lošeg rezultata ali oni za uspjeh ili neuspjeh trebaju da odgovaraju onima koji su ih postavili. I nikom drugom. Samo oni koji su postavili stručni štab mogu sankcionisati ili nagraditi njihov učinak.

S druge strane, izbjegavanje odgovornosti i prebacivanje krivice na igrače stvara dojam da su igrači mete za ispoljavanje frustracija labilnih i histeričnih pojedinaca koji se lažno predstavljaju navijačima Sarajeva. Onaj ko istinski voli Sarajevo nikada neće sebi dozvoliti takve primitivne reakcije.

Udruženje Bordo prijatelji 1946 uvijek će stajati u zaštiti ljudskih vrijednosti i nikada nećemo dozvoliti da primitivizam i destrukcija određuju odnose u klubu za koji živimo.

Pozivamo na jedinstvo svih istinskih navijača FK Sarajevo.

Pružimo podršku ekipi pred nadolazeći derbi. 

 

 


 


 
website hosting main area bottom